Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Iliescu - "Dă-o în mă-sa de guvernare"!
Gândul  - Luni, 17 August 2009

Preşedintele de onoare al social-democraţilor, Ion Iliescu, a trimis, ieri, guvernarea PSD - PD-L la ... origini.

„Dă-o în mă-sa de guvernare!”, a spus Iliescu, înaintea şedinţei Biroului de conducere a partidului, pe treptele sediului din Kiseleff, atunci când a fost întrebat dacă PSD trebuie să ia în calcul ieşirea de la guvernare în cazul în care Cabinetul Boc îşi va asuma răspunderea în Parlament pe legile educaţiei.

El a apreciat că PD-L face o „mare prostie” pentru că insistă să-şi angajeze răspunderea, o „altă prostie” fiind condiţionarea soartei Guvernului de asumare: „Dă-o în mă-sa de guvernare, deci nu de guvernare vorbim acum, ci de un pachet de legi. Asta ar fi o altă prostie, să se condiţioneze soarta unei guvernări de un proiect sau de o lege”.

Întrebat din partea cui ar fi „o prostie” această condiţionare, Iliescu a răspuns: „A celor care o adoptă”. „Ce înseamnă graba asta, ca la repezeală, cu un asemenea corp legislativ, să schimbi învăţământul? Am mai avut în 1948 o asemenea prostie, învăţământul a avut o tradiţie cu cele trei trepte şi a fost stricată ca să ne aliniem sistemului rusesc. Acum se vine cu ceva similar. Noi avem această tradiţie a celor trei trepte bine conturate, vrem să o stricăm deodată cu propunerea de la Miclea?”, a adăugat Iliescu, pronunţându-se vehement împotriva intenţiei Guvernului de a-şi asuma răspunderea în Parlament, moment stabilit deja pentru 2 septembrie.

Iliescu a mai spus că nu înţelege insistenţa PD-L: „Probabil că sunt nişte ambiţii prosteşti, să fie legea cu numele celui care a patronat-o. Aşa ceva ne trebuie nouă sau o chestiune făcută cu seriozitate, cu responsabilitate, în care să se pronunţe cei ce trăiesc în miezul problemei, şi nu amatorii?”.

„Cine ne obligă să fim suita de casă a lui Boc?!”

Întrebat dacă este posibilă ruperea coaliţiei în cazul în care PD-L şi PSD nu cad de acord pe asumarea răspunderii Guvernului, preşedintele de onoare răspuns: „Este o chestiune adiacentă, nu asta e important”.

Potrivit unor surse din interior, el le-a relatat colegilor declaraţia făcută presei, aceştia amuzându-se copios atunci când au aflat că liderul lor de onoare a trimis guvernarea la origini. „Ne-a spus şi nouă ce spusese presei. Ne-a povestit. Apoi ne-a întrebat cu toată seriozitatea cine ne obligă pe noi să devenim suita de casă a lui Boc. Ne-a întrebat ce e cu atâta grabă şi dacă ne asumăm răspunderea pe legi care nu există.”, ne-a declarat unul dintre liderii PSD participanţi la şedinţa de ieri.

Tags: iliescu  guvernare  ma-sa  
1186 vizite
Distribuie pe